Istorijat

Centar za socijalni rad opštine Kula spada u red najstarih centara u Srbiji. Osnovan je odlukom Narodnog odbora opštine Kula, 27.aprila 1961.godine. (klikni da vidiš originalnu Odluku).

Kroz svoju istoriju menjao je svoju formu, organizaciju i teritorijalnu nadležnost. Dugo godina je bio Zajednički centar za socijalni rad opštine Kula, Vrbas i Srbobran, sa sedištem u Kuli. Kao međuopštinski Centar postao je 3.decembra 1965. godine Odlukom Skupštine opštine Kula, a na osnovu sporazuma tri opštine i saglasnosti koje su dale opštine Vrbas i Srbobran. (vidi dokumente)

Kao zajednički Centar tri opštine egzistirao je do 1983. godine kada dolazi do formiranja samostalnih Centara za sve tri opštine.

Svojim uspešnim radom prevazilazio je razne i česte sistemske promene u našem društvu pa time i oblasti socijalne zaštite. Kroz Centar za socijalni rad u njegovoj dugoj istoriji prošlo je niz vrsnih stručnih radnika: pravnika, socijalnih radnika, psihologa, pedagoga i dr. Novom Odlukom o osnivanju iz 1992.godine (vidi dokument) Centar formalizuje ono što mu i danas čini osnovnu delatnost a to je socijalna zaštita, porodičnopravna zaštita i starateljstvo.