„Развој услуга социјалне заштите у заједници – изазови и добре праксе“

By | 31. januar 2019.

Дана 26.12.2018. године, поводом Међународног дана људских права и Међународног дана особа са инвалидитетом, који се обележавају у децембру месецу, Центар за социјални рад општине Кула је организовао Округли сто „Развој услуга социјалне заштите у заједници – изазови и добре праксе“.

Округли сто је организован са циљем сагледавања функционисања услуга у локалним заједницама Западнобачког управног округа, заједничког разматрања изазова са којима се суочавамо у обезбеђивању њихове одрживости и даљег развоја, као и успостављању нових, како би се обезбедила локална подршка најугроженијим групама у нашем окружењу.

Услуге у заједници су неопходан вид подршке које локалне заједнице треба да пруже свакој породици и појединцу у циљу њихове добробити.

Округли сто је окупио стручњаке из области социјалне заштите и локалне самоуправе, који су својим активним учешћем свакако допринели сагледавању актуелног стања и иницирању будућих корака значајних за развој овог важног сегмента социјалне заштите на локалном и регионалном нивоу.