Обележен Међународни дан толеранције

By | 17. novembar 2018.

 

 

Међународни дан толеранције обележен је у Палати Србија на конференцији „Србија без дискриминације“ у организацији Поверенице за равноправност полова, Бранкице Јанковић у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Србији и Фондом за добру управу Владе Уједињеног Краљевства.

На основу дугогодишње сарадње на истој теми, борба против дискриминације и спречавање насиља у породици, на позив Поверенице, конференцији су присуствовале Гордана Вакула, директорка Центра за социјални рад и Тамара Савовић, руководилац Сигурне куће Сомбор.

Теме о којима се говорило на конференцији, односиле су се на представљање резултата пројекта „Подршка спровођењу законодавства за заштиту људских права“, као и важност медија у борби против дискриминације и њихова улога у сузбијању стереотипа и предрасуда.

Центар за социјални рад Кула и Сигурна кућа су места одакле се решавају ови проблеми, али и места која много раде на превенцији и спречавању свих облика дискриминације.

Ово је била прилика да се чују статистички подаци и искуства највиших државних институција, али и да се дефинишу циљеви на предстојећој конференцији у организацији Центра за социјални рад поводом Међународног дана борбе против насиља над женама.