Час практичне обуке за самоодбрану у Гимназији у Руском Крстуру

By | 14. novembra 2018.

Центар за социјални рад Кула наставља са својим активностима са Полицијском станицом на превентивном раду у образовном сектору. Данашња радионица у виду школског часа и практичне обуке за самоодбрану одржана је у Гимназији у Руском Крстуру.

Девојчицама другог разреда, активности Центра за социјални рад, представила је Гордана Вакула, које се огледају пре свега у превенцији ,када је овај сектор социјалне заштите у питању. Вакула је истакла одличну сарадњу на нивоу Западнобачког округа, јер је једна од карика у низу подршке жртви, Сигурна кућа, која покрива и општину Кула.

Полицијски службеник задужен за насиље, Драган Кежић, објаснио је ученицама шта је насиље, како га препознати, како се заштити, али и одбранити. Током разговора и часа приказани су и практични кораци у нужној самоодбрани. Девојчице су биле заинтересоване за сарадњу и активно су учествовале у разговору.

Директорка Гимназије, Хелена Пашо Павловић,током састанка непосредно пре часа, пружила је подршку оваквим сусретима и сагласила се да је ово пример добре праксе где се увезују различити сектори и међусобно се допуњују и сарађују.