Едукативна радионица у Крушчићу

By | 10. novembra 2018.

У просторијама Месне заједнице у Крушчићу, одржана је једна у низу превентивних и едукативних радионица у организацији Центра за социјални рад и Полицијске станице Кула.

Представљени су механизми сарадње између Центра и Полиције, могућности за пријављивање насиља у породици, али је дата прилика учесницима радионице да се активно укључе и изнесу своја запажања о насиљу у свом окружењу.

Директорка Центра, Гордана Вакула, испричала је присутнима досадашње активности у околним местима и истакла да је свако село посебно на свој начин, са специфичним проблемима, али и могућностима за развој и унапређење.

Поред основних информација у вези са насиљем, представљена је лака доступност услуга социјалне заштите својим корисницима и могућност за успостављање контакта са стручним радницима.

Присутни су били изузетно заинтересовани за тему и овакав облик разговора, и износили своје идеје и предлоге, те је договорено да се жене и у наредном периоду организују на сличан начин и различите теме,које су интересантне за њихово место.