ЕДУКАТИВНИ ЧАС У ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ

By | 6. novembar 2018.

Као што је и најављено у претходном периоду, у организацији Центра за социјални рад Кула и Полицијске станице одржан је час у другом разреду Економске школе под називом „Препознавање насиља у породици“.

Нагласак је био на препознавању, како вршњачког, тако и породичног насиља, али и утисак и сазнања самих ученика о томе шта је насиље и како га препознати.

Током разговора са ученицима, директорка Центра за социјални рад, Гордана Вакула и Драган Кежић, полицијски службеник обучен за рад у породичном и вршњачком насиљу, пратили су динамику часа, интересовање и информисаност ученика, тако да час није био у духу традиционалне наставе, већ интерактивне. Ученици су лепо сарађивала и активно учествовала у часу.

Сматрамо да је изузетно важно на овом узрасту пружити основне информације ученицима, као и упознати их са друштвено неприхватљивим облицима понашања и нултој толеранцији на било који облик насиља. Трудимо се да будемо присутни на терену свакодневно и у служби наших корисника, јер је наша мисија да будемо хумани, помажемо једни другима и ширимо емпатију међу људима, изјавила је Вакула.