Снажна жена-стуб напредног друштва

By | 3. novembra 2018.

 

У оквиру кампање коју спроводи Центар за социјални рад Кула, а односи се на превентивне радионице по насељеним местима, ове недеље директорка Центра, Гордана Вакула, посетила је мештанке Липара.

Радионица је одржана у Дому културе уз поподневну кафу, дружење и разговор. Било је присутно петнаестак жена, које су се, на иницијативу директорке активно укључиле у разговор.

Tеме о којима се разговарале биле су породично и партнерско насиље, али кроз спонтану дискусију дошло се до теме за коју су Липарчанке посебно заинтересоване, а то су деца и креативни програми. Мештанке Липара су препознале потенцијал свог села кроз улагање у децу, јер на тај начин расту и капацитети села.

На крају радионице закључено је да ће жене ширити своју мрежу, да ће се редовно окупљати и организовати различите активности и дружења, али и интензивно радити на побољшању амбијента за најмлађе.

У наредном периоду, Центар за социјални рад ће интензивирати сарадњу са Полицијском станицом у Кули, која ће се активно укључити у превентивну кампању Центра, јер је очување породице и снажна жена, као стуб друштва, приоритет за који се залажемо, истакла је Вакула.