Превентивна радионица о насиљу у породици

By | 3. novembar 2018.

 

У сусрет Међународном дану борбе против насиља над женама, директорка Центра за социјални рад, Гордана Вакула, окупила је, у сарадњи са месном канцеларијом Црвенка, заинтересоване жене и одржала превентивну радионицу о насиљу у породици.

Било је присутно педесетак жена које су упркос лошим временским условима исказале велико интересовање да послушају на који начин функционише нови Закон о спречавању насиља у породици и која је улога Центра за социјални рад у том систему.

Директорка Центра је упознала присутне о томе шта је насиље, које врсте насиља постоје, како се заштити, коме пријавити. Такође, велика улога је била и на женама које су присуствовале едукацији јер самим тим што су се одазвале позиву, њихова свест је већ на високом нивоу да је недопустив било какав облик насиља, констатовала је Вакула.

 

Присутне мештанке Црвенке су биле активне у комуникацији и постављању питања директорки Центра и договорено је да, за сваки вид подршке и помоћи могу да се обрате Центру и дежурном раднику који је доступан 24 сата током целе године.

Гордана Вакула је недавно посетила и објекат Сигурне куће у Сомбору у циљу подизања квалитета сарадње са установом која обухвата Западнобачки округ, како би се направио план активности превентивних и едукативних радионица за све грађанке Општине Кула.

До 16.новембра ,кад почиње кампања 16 дана активизма борбе против насиља према женама, интензивно ће се радити на освешћивању јавности о значају превентивног деловања, али и екононском оснаживању, како би жене биле снажне и јаке и могле да воде ово друштво напред у бољу будућност, истакла је Вакула.