САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПОЛИЦИЈСКЕ СТАНИЦЕ У КУЛИ

By | 1. novembar 2018.

Директорка Центра за социјални рад Кула, Гордана Вакула, иницирала је састанак са начелником и командиром Полицијске станице Кула, Жељком Војновићем и Јованом Рељић, у циљу прављења плана активности за наредни период.

Констатовано је да је сарадња између Полиције и Центра за социјални рад одлична, али у сусрет данима који обележавају борбу против насиља над женама, договорено је да се интензивније ради на подизању нивоа свести о нултој толеранцији на насиље.

Дани који су мапирани за заједничко деловање Центра за социјални рад и Полицијске станице, предвиђени су за 6.новембар у Економској школи, када ће се одржати информативни час о томе шта је насиље, како га препознати, коме га пријавити, како га спречити.

Затим, едукативна радионица 10.11. у Крушчићу, где ће се обратити директорка Центра за социјални рад, Гордана Вакула, и полицијски службеник задужен за насиље у породици, Милена Бошњак. Такође, у плану је сарадња са Гимназијом у Руском Крстуру, где ће се одржати обука за самоодбрану за ученице те школе.

Све ове активности које реализујемо у овом тренутку, за завршницу планирамо конференцију коју ћемо организовати у сарадњи са ресорним Министарством и Покрајинским механизмима за социјалну заштиту, Тужилаштвом и Полицијом, како бисмо промовисали досадашњи рад и активности, у циљу подизања нивоа свести о значају превентивних едукација и укључивања јавности и заинтересованих појединаца у решавању ове проблематике, на коју је држава ставила акценат и ставила као једну од приоритетних.