У СУСРЕТ КОНФЕРЕНЦИЈИ „СНАЖНА ЖЕНА-СТУБ НАПРЕДНОГ ДРУШТВА“

By | 31. oktobar 2018.

Поводом предстојеће кампање 16 дана активизма у борби против насиља према женама одржан је састанак директора Центара за социјални рад Западнобачког округа у циљу организовања конференције „СНАЖНА ЖЕНА-СТУБ НАПРЕДНОГ ДРУШТВА“, која ће се састојати из три панела, републичког, покрајинског и локалног нивоа и окупити стручњаке из ове области.

Циљ нам је да размењујемо искуства и праксу како бисмо пружили што бољу услугу нашим корисницима. Биће нам драго да укрстимо стручне аргументе, и да у складу са Стратегијом и политиком коју води ресорно Министарство и Влада Републике Србије, пратимо динамику развоја социјалне заштите и утврдимо приоритете.

Држава је прошле године донела Закон о спречавању насиља у породици, који одлично функционише,јер су надлежности и одговорности подељене. Имамо добру сарадњу са полицијом, договорили смо састанак са командиром Полицијске станице у Кули и обученим полицијским службеником за насиље, како би се унапредила сарадња и ниво пружања услуга спустио до сеоских месних канцеларија, истакла је директорка Центра за социјални рад, Гордана Вакула.