Социјални рад у заједници

By | 9. oktobra 2018.

Директорка Центра за социјални рад општине Кула, Гордана Вакула, у уторак, 2.октобра, одржала је састанак са председницом Савета Месне заједнице Сивац, Татјаном Мрдак, о оснивању Комисије за социјална питања, која ће бити сервис на услузи својим мештанима.

Циљ састанка је био да се услуге социјалне заштите приближе својим корисницима, а чланови Комисије буду обучени да пружају основне информације мештанима Сивца о услугама које пружа Центар за социјални рад. Након што буду одређени чланови Комисије, мештани Сивца ће бити упознати са терминима у којима могу да добију све неопходне информације.

Оваква активност се планира у наредном периоду и у другим насељеним местима у циљу подстицања социјалне промене и бољитка заједнице, смањења сиромаштва и социјалне искључености, и изградња сигурне и здраве околине за живот.

Центар за социјални рад општине Кула у оквиру својих редовних активности обавља и теренске посете, које су део комплетне обраде и процене породице по поднетом захтеву за остваривање права новчане социјалне помоћи. Ово је неопходна и уобичајена процедура како би се дошло до реалних информација за утврђивање права за новчану социјалну помоћ.

Позивају се мештани Сивца да се у наредном периоду обрате секретару и председнику Месне заједнице и изнесу своје предлоге и сугестије у циљу побољшања услуга социјалне заштите.